Diemersdal Private Collection 2017

Cupaj rosu din regiunea Durbanville, Africa de Sud

162,00 lei

În stoc furnizor

Disponibil la precomanda.
Livrarea în 3-5 zile lucrătoare.

Descriere

Acest vin a fost creat cu grija, incepand cu recoltarea strugurilor la maturitatea optima, cu componentele culese si vinificate separat. Fermentatia a avut loc in fermentatoare deschise timp de 5 zile la o temperatura cuprinsa intre 24 si 28 de grade Celsius, cu presararea mustului de pe piele la fiecare 4 ore, rezultand un vin uscat, fermentat pe piele. Fermentarea malolactica s-a incheiat spontan in tancuri inainte ca vinul sa fie transvazat in butoaie de stejar francez de 225 de litri.

Maturarea a durat 20 de luni in butoaie de stejar, dintre care 40% erau butoaie noi de 225L din stejar francez.

Notele vinificatorului descriu un buchet complex: aromele profunde de ciocolata neagra si cedru atrag prima data atentia, urmate de note vaporoase de gem de mure, cirese si cassis. Palatul ferm si bine structurat se caracterizeaza prin taninuri robuste, dar dulci, si o gama larga de arome, de la cirese negre si fructe rosii, purtate de bogatia notelor de stejar si vanilie. Gustul este lung si fin acum, cu un caracter intrigant care va continua sa se dezvolte in anii ce vor urma.

Informații suplimentare

An

Producător

Soi de strugure

, , , ,

Țară

Regiune

Clasificare

Vol alcool

Zahăr rezidual

Volum