Cursuri Acreditate WSET

Alături de partenerii noștri de la Wine-in-Business suntem mândri că putem oferi Cursurile WSET în Timișoara.

Cu o experienţă de peste 40 de ani, WSET este lider mondial în programele educaţionale de calificare în lumea vinurilor şi a spirtoaselor.
Materialele de curs sunt foarte sistematizate şi revizuite la un interval de 3 ani.
În anul 2013, un număr de aproape 50.000 de studenţi iubitori de vin, începand de la bancheri, oameni de afaceri, academicieni, avocaţi, administratori de spitale şi până la oameni de ştiinţă, cercetători şi oameni din industria vinului, au frecventat cursurile organizate de această instituţie, disponibile în 17 limbi, cu centre în peste 52 de ţări.
Este incredibil cât de populare au devenit cursurile mulţumită în mare parte lui Ian Harris, directorul executiv al institutului, cel care i-a adus faima şi renumele. WSET este fără îndoială liderul mondial în educaţia despre vin.
Jancis Robinson, Master of Wine, cea mai mare calificare profesională din lumea vinului, a fost pentru 3 ani preşedinte de onoare al institutului, urmându-l pe Hugh Johnson şi Michael Broadbent, iar actualul preşedinte de onoare este Gerard Basset, cel care printre multe alte titluri, acum 4 ani l-a primit şi pe cel de „Cel mai bun sommelier din lume”.

Din ce se compune sistemul de predare WSET:

  • WSET Level 1 Award in Wines
  • WSET Level 2 Award in Wines and Spirits
  • WSET Level 3 Award in Wines and Spirits
  • Diploma Course
  • Diploma of Honours
  • The Institute of Masters of Wine

Level 1 Award in Wines

SÂMBĂTĂ 18.05.2024

Trainer: Alin Dragomir DipWSET

Cursul este destinat celor care doresc să-şi fundamenteze cunoştinţele despre vin într-un mod structurat. Oferă cunoștințe de bază despre viticultură, vinificație, principalele soiuri de struguri, stiluri de vin precum şi despre regiunile viticole din România.

Tematica cursului:

  • degustarea și descrierea vinului utilizând criteriile ASDV (Abordarea Sistematică a Degustării Vinului)
  • ghid practic al considerentelor cheie pentru asortarea cu succes a vinului cu mâncarea
  • depozitarea și servirea corectă a vinului; recunoașterea defectelor comune ale vinului
  • responsabilitatea în consumul băuturilor alcoolice
  • caracteristicile și stilurile vinurilor produse din principalele soiuri de struguri
  • principalele soiuri de struguri albi: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling
  • principalele soiuri de struguri negri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz
  • vin alb: Pinot Grigio, Sancerre, Chablis, Sauternes
  • spumant: Cava, Champagne
  • vin roșu: Claret, Beaujolais, Chateauneuf-du-Pape, Rioja, Chianti.

PREȚ: 220 Euro/persoană

Rezervări: Wine-in-Business

Level 2 Award in Wines

VINERI 19.05.2024 – DUMINICĂ 21.05.2024

Trainer: Alin Dragomir DipWSET

Această calificare se adresează începătorilor care doresc să studieze despre paleta vastă de vinuri sau pentru cei care or doresc să-și dezvolte cunoștințele dobândite la cursul WSET Level 1 Award in Wines. Veți studia despre importanța principalelor soiuri de struguri la nivel mondial și regional, despre reginunile în care se cultivă și despre stilurile de vin produse aici. Veți alfla despre impactul stilului și al calitații cu ajutorul teoriei și degustării și veți dobândi cunoștințe temeinice despre tehnica de descriere a vinurilor .

Tematica cursului:

  • degustarea și descrierea vinului utilizând criteriile ASDV (Abordarea Sistematică a Degustării Vinului)
  • ghid practic al asocierii vinului cu mâncarea
  • responsabilitatea socială în consumul băuturilor alcoolice
  • înțelegerea etichetelor, termeni cheie de etichetare
  • factorii care influențează stilul, calitatea și prețul vinului, din podgorie până în cramă
  • stilurile de vin produse din 22 dintre cele mai importante soiuri de struguri la nivel mondial și produse în peste 70 de zone cu indicații geografice și denumiri controlate
  • cele mai importante soiuri albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Gris/Grigio
  • alte soiuri albe: Albarino, Chenin Blanc, Viognier, Cortese, Garganega, Gewurtztraminer, Semillon, Verdicchio, Fiano, Furmint
  • cele mai importante soiuri roșii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah/Shiraz
  • alte soiuri roșii: Grenache/Garnacha, Aglianico, Barbera, Carmenere, Gamay, Malbec, Corvina, Montepulciano, Nebbiolo, Pinotage, Sangiovese, Tempranillo și Zinfandel/Primitivo
  • tehnologiile de producere a vinurilor spumante
  • tehnologiile de producere a vinurilor fortifiate.

PREȚ: 450 Euro/persoană

Rezervări: Wine-in-Business

Level 3 Award in Wines

SOON !

Trainer: Alin Dragomir DipWSET

Cui se adresează această calificare
Se adresează celor care posedă un certificat WSET Level 2 Award in Wines and Spirits sau pot demonstra că deţin o calificare echivalentă.
Absolvirea acestui nivel este o premisă pentru înscrierea la WSET Level 4 Diploma in Wines and Spirits.
Scopul acestui curs este de a oferi o capacitate mai detaliată de analiză a principalelor vinuri şi spirtoase ale lumii.
Cursanţii vor beneficia, de asemenea, de degustări temeinice care au ca scop dezvoltarea capacităţii de identificare a stilului şi calităţii produsului.
Cursanţii care promovează acest nivel vor primi un certificat WSET Level 3 Award in Wines emis de WSET Londra şi un ecuson.

Obiectivele calificării
Calificarea WSET Level 3 Award in Wines este concepută pentru a oferi cunoştinţe mai aprofundate despre principalele vinuri ale lumii şi importanţa comercială a acestora pe piaţa mondială.
Calificarea este necesară pentru evaluări profesionale ale vinurilor din punct de vedere al calităţii şi al valorii comerciale ale acestora.
Totodată, oferă cunoştinţe aprofundate despre produse pentru a dezvolta abilităţile şi competenţele celor din sectorul de retail, de selecţie a produselor şi HoReCa, cu privire la caracteristicile principalelor vinuri şi spirtoase ale lumii şi la factorii cheie care influenţează calitatea şi preţul acestora.

PREȚ: 950 Euro/persoană

Rezervări: Wine-in-Business

Fii primul care află de evenimente şi degustări !

Abonează-te la newsletter

logo-white small 200

2020 The Wine Guy. All rights reserved.