Xavier Vignon Anonyme Châteauneuf-du-Pape 2017

Cupaj rosu din regiunea Valea Rhone, Franța

268,00 lei

James Suckling 92
Robert Parker 95

mai multe informatii

În stoc furnizor

Disponibil la precomanda.
Livrarea în 3-5 zile lucrătoare.

Descriere

Acest vin este o creație deosebită, rezultatul muncii asidue și al unei naturi generoase. Proportiile exacte ale amestecului nu pot fi dezvăluite, deoarece acest vin provine din „viile colecție” unde numeroase soiuri de struguri sunt plantate împreună. În acest amestec se regăsesc strugurii de Grenache centenar, Vaccarèse, Counoise, Mourvèdre, Cinsault, Terret Noir și Muscardin. Toate tipurile de terroir din Châteauneuf du Pape sunt reprezentate în această cuvée, conferindu-i o complexitate remarcabilă și o minrealitate frumoasă.

Calitatea excepțională a recoltei din 2017 a făcut ca sortarea să fie inutilă pe majoritatea parcelelor. Vinificație tradițională cu o macerare lungă de aproape o lună. Îmbătrânire timp de peste 15 luni, 25% în butoaie de stejar francez (din regiunile Allier și Tronçais), 25% în tancuri de lemn, 25% în butoaie mai mici și 25% în tancuri de beton.

Dozajul foarte scăzut de SO2 și filtrarea ușoară completează procesul de producție, garantând un vin de o calitate și puritate remarcabile.

Informații suplimentare

Greutate1,5 kg
An

Producător

Soi de strugure

, , ,

Țară

Regiune

Clasificare

Vol alcool

Zahăr rezidual

Volum