Descriere
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Fetească Neagră, viță de vie având o vârstă medie de circa 40 ani. Vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-27 °C Cabernet Sauvignon – timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagră – 19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică, în baricuri. Maturat în proporție de 100%, în baric de stejar românesc, din care 85% noi și 15% la a doua utilizare, timp de minim 12 luni. În cupaj participă cele mai valoroase butoaie, procentele per soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 65%, Merlot 27% si Fetească Neagră 8%. Învechire la sticlă minim 24 luni.