Descriere
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, vița de vie având o vârstă medie de circa 37 – 40 ani. Vinificarea separată a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-28oC, Cabernet Sauvignontimp de 29 zile, Merlot–23 zile și Fetească Neagră–19 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat dupa cea alcoolică, în barrique. 100% maturat în baricuri de stejar românesc din care: 88% noi si 12% la a doua utilizare timp de 9-10 luni. În cupaj concură cele mai valoroase butoaie, procentele de participare ale fiecărui soi fiind: Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20% și Fetească Neagră
10%. Învechire la sticlă minimum 30 luni.