Crama Carastelec este prima investiție din România gândită să producă preponderent spumante și vinuri efervescente. Este situată într-una dintre cele mai vechi zone producătoare de vin din tară, în apropierea masivului muntos Măgura Şimleului, numită și insula cristalină a Transilvaniei, zonă, care se remarcă printr-un sol aparte, din care vița-de-vie își extrage mineralele necesare pentru a da naștere unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament.

Crama a apărut pe harta viticolă a României în anul 2011, când s-au plantat cei 22 ha, cu soiuri alese pentru șampanizare. Plantația compactă de pe dealul deasupra satului formează un amfiteatru natural cu expunere sudică. Spumantul CARASSIA lansat în anul 2017 este produsă exclusiv din struguri din podgoria proprie, prin selecția și îngrijirea corespunzătoare a recoltei destinată, de la tăiere, vinului de bază folosit la producerea vinurilor spumante. În acest proces este extrem de important ca prelucrarea strugurilor să se efectueze în imediata apropiere a plantației. Clădirea cramei, distinsă cu Premiul de Excelență în Construcții în 2015, a fost proiectată ținând cont de acest lucru. Clădirea funcționează cu energie verde: încălzirea și răcirea sunt asigurate cu pompe geotermale, iar consumul de energie este atenuată cu panouri solare.

Afișez toate cele 5 rezultate